MOOD Interiørarkitekter på Hunsøya

MOOD Interiørarkitekter på Hunsøya

26. november 2020

I de gamle fabrikklokalene i Hunsfos Næringspark finner du MOOD Interiørarkiteter. I det samme lokalet hvor bestefaren til gründeren var smed for Hunsfos. Det første interiørarkitektkontoret som leverer moderne og smarte løsninger. 

- Når kundene sier at dette har blitt mer funksjonelt og omsetningen har økt, da vet vi at vi har gjort en god jobb, sier Vibeke Sagen Dale i MOOD Interiørarkitekter.

Vi besøker bedriften i Næringsparken i Vennesla, og i det vi går over dørstokken «setter» kvaliteten og profesjonaliteten seg og vi får lyst til å bruke kompetansen på stedet.

Lokalene er moderne og tidsriktige. Du blir imponert over den gode kombinasjonen av funksjonalitet og kunst i et moderne uttrykk. Og ikke ville vi ha trodd at Vibeke sin bestefar jobbet som smed i akkurat disse lokalene i verkstedsbygningen for 50 år siden.

 - Og her sitter jeg i de samme lokalene - det er som en drøm. Nå håper jeg å være like flink med gode løsninger som bestefar var som en anerkjent fingernem smed, sier hun. 

MOOD sine kunder er bredt sammensatt: Fra skoler til bakeri, kontor, det offentlige, kirker, og private.

Vibeke forteller at det å bli godt kjent med kundene er helt vesentlig for et vellykket prosjekt, enten det gjelder skole, kontor, restaurant eller annet lokale. På bakgrunn av god kjennskap skaper man et konsept tilpasset kundens behov og størrelse. Tett oppfølging er helt essensielt. 

- Kanskje har vi klart å avdekke noen behov og utfordringer kunden ikke kjente de hadde - da fungerer det, sier Dale videre. Å begeistre i prosjektene er viktig. Åpenhet og ærlighet er også viktig, både overfor kunder og samarbeidspartnere, for å sikre gode og langsiktige samarbeid og godt omdømme for MOOD videre.


Hvordan kommer oppdragene?

- I starten gikk det på mine relasjoner og etter hvert ble det anbefalinger fra kunder som snakket godt om oss etter endt oppdrag. Nå har vi bygget opp en merkevare som flere og flere kjenner til og nå med mood station blir fortsettelsen veldig spennende.

Det er meg og 2 ansatte, så vi må ha mye oppdrag for å holde hjulene i gang. Det kan kjennes litt stille av og til, men så dukker det plutselig opp et oppdrag. Nå ser det ut til at 2021 stabiliserer seg og året vil starte bra.

Hvorfor Nordic Arena Sør?

Langt de fleste kundene er lokale og derfor bruker også MOOD lokale leverandører selv. 

Vibeke hadde hørt om Nordic Arena Sør via kjente og kunder. Hun følte at dette var en riktig arena for henne med andre medlemmer med kompetanse hun trengte i sine prosjekter. Samtidig håper hun at andre medlemmer også vil se foredelene med å bruke deres tjenester.

Det å bruke lokale interiørarkitekter gir positive ringvirkninger for andre bedrifter i regionen vår. MOOD bestiller møbler lokalt, bruker lokale håndverkere, får produsert spesialdesign lokalt og til slutt, når de siste små detaljene skal på plass, gir vi en god dagsomsetning til butikkene i byen.


Historien

Vibeke Sagen Dale startet hjemme på kjøkkenbenken i 2014 etter å ha utdannet seg til interiørarkitekt i 4 år. Hun flyttet inn i det minste kontoret på i Hunsfos Næringspark våren 2015. Da firmaet vokste med flere ansatte, fikk de flere små kontorer inntil hun bestemte seg for å satse alt på dette lokalet i næringsparken i Vennesla. De åpnet 1. april, midt under pandemien. På tross av dette er hun fornøyd med omsetningen og oppdragsmengden så langt i år. Da hun startet for 6 år siden, var det ingen rene interiørarkitektkontor i Kristiansand, slik du ser i andre større byer.

Målene videre?

- Jeg har nådd min drøm om å åpne dette - nå begynner eventyret. Ambisjonene er å nå ut til enda flere, ikke bli så kjempestore, men derimot levere, begeistre, og knytte til meg gode samarbeidspartnere. Det skjer mye på Sørlandet, og jeg vil være en del av det, avslutter Vibeke Sagen Dale i MOOD Interiørarkitekter. 


Fakta:
    •    3 ansatte
    •    Startet i november 2014
    •    Hunsfos Næringspark
    •    Forventet omsetning i 2020 3 MNOK  

 

Velkommen innom MOOD station du også!

Sjekk ut vår nettside

Tekst og fota: Anita Diedrichson

 

Les også

Ser fram til innovative løsninger og spennende samarbeid på tvers 
14.04.2021

Ser fram til innovative løsninger og spennende samarbeid på tvers 

I 2020 kom Kilden inn som medlem i Nordic Arena Sør.

Økt fokus på bedriftsmarkedet i byen, er en av årsakene. 

Les mer
Strømavtale for Azets kunder
05.03.2021

Strømavtale for Azets kunder

Azets Insight og Entelios har inngått et parnerskap med en fordelsavtale på strøm for Azets sine kunder.

Les mer