Entreprenørbransjen er kanskje den bransjen som har blitt minst rammet av korona, og mange langsiktige prosjekt gjør at man ser lyst på framtiden.
- Den største styrken på Sørlandet i eiendomsbransjen er at vi ikke er en jojo i markedet. Når vi møter litt motstand så går vi kanskje litt ned en kort periode, men så tar det seg opp igjen. Det handler om å ha langsiktige prosjekt på gang. Etter å ha fått en liten ahaopplevelse den 12. mars, brukte vi noen få minutter på virkeligheten og så samlet vi ledergruppen. Vi fem i ledergruppen var enige om at disse utfordringene ville vi løse, og de ville vi løse sammen, sier daglig leder i Mur i Sør, Tom Arne Aamodt.
Aamodt forteller om en strategi som innebar løsninger uten at de ansatte ble for mye berørt, gjennom fleksibilitet i arbeidstid, hjemmekontor og gode løsninger for de med helsepersonale hjemme. På byggeplassene betydde dette at man delte seg opp slik at alle jobbet trygt og med minst mulig smittefare. Korttidssykemeldingene økte en periode. Dette løste man ved innleie.
- Vi opplevde en sterk endringsvilje hos de ansatte, leverandører og samarbeidspartnere er svært tilpassingsdyktige og fleksible, dette har gjort at ingenting stopper opp. Denne omstillingen har vært helt avgjørende for at vi er der vi er. Og det at vi ser lyst på utsiktene videre, sier Aamodt.
Om framtiden sier Aamodt at også for Mur i Sør har den teknologiske utviklingen vært bra, og ca 50% av møtene gjøres nå via Teams, og det vil de fortsette med. Det som kan ødelegge bildet er at kjøpekraften synker.
Av prosjekt som skal ferdigstilles, er det største nå 99 leiligheter i Byhaven, Kristiansand, og Tangvall Arena, et nytt bolig- og handelssenter i Søgne. Videre er selskapet engasjert som underleverandør til Hæhre Entreprenør, som bygger den nye veien mellom Døle bro og Mandal. Der støper selskapet kullvorter og mindre broer.
- Jeg har tro på sentrum av Kristiansand, og samtidig på attraktive bydelssentere. Byen vokser og de unge i dag vil bo og jobbe på sentrale steder hvor opplevelsene er, og andre også jobber. De vil ikke ta bilen, men ha lettvinte transportløsninger. Så jeg har spesielt tro på Søgne på grunn av den nye veien, og nye Søgne videregående skole. Vi må derfor få inn de riktige butikkene på Tangvall. Hvis vi ikke er villige til å ta risiko, hvordan får vi andre til å ta risiko. Hvis vi vil noe i Søgne, får vi det til. Du må være optimist hvis du skal bygge noe, avslutter Tom Arne Aamodt.
Følg Mur i Sør på Facebook og få med de aktuelle sakene.
Sjekk ut prospektvideoen om Tangvall Arena
Tor Erik Suvatne har vært en del av Nordea siden 2001, og etter å ha hatt ulike lederroller er han nå leder for bedriftsmarkedet i Agder. Med lang erfaring fra bank trekker han frem menneskene og variasjonen av kunder som to soleklare grunner til at han trives i bransjen.
En spennende fagdag i Nordic Arena Sør om kommunikasjon og hvordan vi som ledere skal få større gjennomslag med Grete Valseth og Sebastian Grupe fra Dale Carnegie Training Norge.