Viktigere enn noensinne å stå sammen som medmennesker og forretningspartnere

Viktigere enn noensinne å stå sammen som medmennesker og forretningspartnere

16. mars 2020

Før helgen opplevde vi alle noe helt uvirkelig. Norge stoppet opp. Bråstans hos de fleste, permitteringer, avlysninger, stenging og en følelse av å ikke stå trygt. Kombinasjonen av koronaviruset, lavere oljepris og svikt i oljeinvisteringene vilskape voldsomme utfordringer for næringslivet. 

Tekst og foto: Trine Spord

Dette sjokket gjelder alle - enten man er ansatt eller leder, er stor eller liten. Ingen kan si seg uberørt av dette. 
Oppi alt er det både som arbeidsleder, forretningsdrivende og medmenneske viktig å minne seg om, hvorfor vi er i denne situasjonen. Dette handler ikke nødvendigvis om deg eller meg, men om folk like rundt oss sitt liv og sin helse. Det aller viktigte nå er liv og helse. Myndighetene har gjennomført drastiske, og helt nødvendige, tiltak for å hindre smittespredning og for å opprettholde et fungerende helsevesen.

Dette er virkelig tiden for nettverk

Da jeg kjørte forbi X-Partner på lørdag, og så at Maleren Bjarnoll sin bil sto parkert utenfor ble jeg varm om hjertet. I vårt nettverk er vi alle forbundet i samhold, tillit, vennskap og gjensidig respekt. Vi vil nå benytte tiden til å spleise bedrifter som kan bytte tjenester. De fleste får nå mindre å gjøre og likviditetsutfordringer stopper nye prosjekter. Samtidig er det alltid en del man kunne tenkt seg å få gjort, men har utsatt for å holde butikken gående.

Gode verdier i en brutal virkelighet                                          

Nå har vi både tid og mulighet til å virkelig vise hverandre at vi står sammen og at venner i næringslivet er godt å ha. I slike situasjoner er det mange som snur ryggen til hverandre. I Nordic Arena hjelper vi hverandre. Venner, samarbeidspartnere og gode relasjoner som vi har utvekslet kunnskap og kompetanse med, delt sterke personlige historier med, delt våre utfordringer og suksessoppskrifter med. Dette er gode verdier som vi kan benytte oss av i vanskelige tider. Vi kan virkelig bry oss nå! Nå er det tid for å være bevisst på ting vi kan gjøre for å hjelpe hverandre i denne situasjonen. Noe som kan bety mye for andre. Det blir viktig å holde hjulene igang der vi kan. Kan du handle på nett, kjøpe gavekort på restaurant, kan du unngå å be om refusjon på billetter eller bare være et medmenneske?

Lederskap i en tid med brutale fakta

Den største og viktigste oppgaven som ligger foran alle ledere nå blir å ta nødvendige grep som hensyntar alle fakta. Hva er de reelle fakta akkurat nå og hvilke konsekvenser vil det økonomiske tilbakeslaget medføre. De som tar grep tidlig har størst sjanse til å klare seg. Som nettverk skal vi gjøre det vi kan for å sikre sterke og levedyktige bedrifter i medlemsmassen vår. Dette er virkelig tiden for nettverk. 

Vår største dugnad

Vi kjenner alle på både ubehag og dugnadsånd nå. Og vi er jo slett ikke de eneste som er berørt.
Ta godt vare på hverandre, vær et medmenneske og vær solidariske med dem som er i faresoner. Hold karantener og isolasjon, og prøv å holde hjulene i gang der det er muligheter for det. Vi må stå sammen for at vi skal lande på bena - og for at så mange som mulig skal klare seg gjennom. 

Fuengirola og vårens arrangementer 

Kristian Jæger og Trine Spord Thomassen skulle vært i Fuengirola denne uken for å legge tilrette for relasjonsturen turen i juni. Brått er situasjonen uklar når det gjelder arrangementene på denne siden av sommeren. Men vi jobber allerede nå med veldig gode alternativer, og vi skal fortsette å reindyrke forretningsutviklings-programmet sammen med Sense PKT. Dette kommer til å være en viktig byggestein for medlemsbedriftene i fasen etter virusutbruddet. Dette programmet skal føre til mer forretning og forbedret bunnlinje for den enkelte bedrift.

Les også

God kaffe skal alle ha - krise eller ikke
31.03.2020

God kaffe skal alle ha - krise eller ikke

Tekst/Foto: Trine Spord, Mana Communications AS

Skal du overleve krisetider, må du ta vare på nettverket ditt. Hjelpe dem, slik at de hjelper deg. Et godt eksempel på dette finner vi hos de tre nettverksmedlemmene Poladrikk, Kreditorforeningen og Mana Communications AS. Gode venner og bedrifter hjelper hverandre selv om det er Corona-krise

Les mer
X-Partner om virus situasjonen og hvordan holde hjulene i gang
20.03.2020

X-Partner om virus situasjonen og hvordan holde hjulene i gang

Næringslivet trenger beslutninger for å holde hjulene i gang. X-Partner setter alle kluter til for å opprettholde planlagt forretning med andre i nettverket og håper i det lengste at de vil unngå permitteringer av hele staben. Vi spør om det ikke nå er viktig at bedrifter bruker denne tiden til å gjøre prosjekter gyteklare og som kan rulles ut umiddelbart når utfordringene rundt koronaviruset er over.

Les mer