Ortopro - for lavere sykefravær og økt livskvalitet

Ortopro - for lavere sykefravær og økt livskvalitet

30. april 2020

Tekst/Foto: Trine Spord/Ortopro

Visste du at foten din, eller fotsålen din, er av enorm betydning for resten av kroppens ve og vel? Eller at man ved enkle grep kan redusere sykefraværet ved å forhindre belastningsskader med hjelpemidler tilpasset brukerens fysiologi og anatomi?

 

Tekst/Foto: Trine Spord Thomassen/Ortopro

Et ubehandlet fotproblem kan utvikle seg til hofte, kne og ryggproblem og et ryggproblem kan utvikle seg til et kne og fotproblem. (Haugaa, 2017) Muskel – og skjelettlidelser er et av vårt samfunns største utfordringer. (Folkehelseinstituttet, 2017) Det er den største årsaken til sykefravær og uførhet. Når du går, løper, hinker og hopper bruker du hele kroppen. En feil sko vil kunne stoppe bevegelsen i foten, som igjen stopper den normale rotasjonen videre oppover i kroppen (Coughlin, 2013). Når rotasjonen stoppes i underkroppen vil samspillet mellom muskler og ledd endres og resultatet kan bli smerter, betennelser og skader. Musklene og leddene kan over tid stivne og normal bevegelse vil være umulig.

Billig investering for å motvirke sykefravær
-Har du eller dine ansatte et arbeid som krever at du står eller går mye, løfter tungt eller er disponert for andre typer belastningsskader kan vi hjelpe, sier Tom Bøe, daglig leder hos Ortopro AS.
Han sier de ser mye av både tennisalbue, ”musearm”og andre belastningsskader knyttet til stillesittende eller belastende arbeid. Dette er typiske plager som lett fører til sykemelding. Her kan vi tilby produkter av høy kvalitet som vil motvirke plagene betraktelig.
-De fleste går på apoteket eller XXL og kjøper seg en knestøtte. Våre produkter er laget for ortopedi, av ortopeder, som har den beste kunnskapen om kroppens bevegelsesapparat, føttenes oppbygging og funksjon, feilstillinger og andre sykdommers påvirkning på føttene. Å kjøpe innleggsåler eller støtter til sine ansatte kan være en svært billig investering, sier han. 

Forebygging og lindring
Ortopro tilbyr kvalitetsprodukter til mennesker og utøvere som liker å være aktive, og til yrkesgrupper som er i særlig grad er utsatt.
-Vi har et stort utvalg av produkter tilpasset bedriftsmarkedet innen forebygging. Det er her vi håper på å bli ansett som en medspiller for å redusere sykefraværet og å bidra til å holde ansatte i jobb. For eksempel ved å kjøpe innleggsåler til de som har behov. Det er vinn-vinn for både arbeidsgiver og ansatt. Målet er å gi livskvalitet, muligheter til å stå i jobb og kunne ha et aktivt liv.  Har man derimot allerede blitt syk, så sørger vi selvsagt fortsatt for ditt ve og vel med hjelpemidler som lindrer, sier han

Del av et internasjonalt selskap
Ortopro ble etablert i Bergen i 2001 av en kar som var misfornøyd med den protesefoten han gikk på. Han fant en amerikansk fot som han tok i bruk selv. Denne foten var så bra at han begynte å importere den til det norske markedet. Dermed startet det hele.
Ortopro er et salgs- og distribusjonsselskap som representerer ulike produsenter og varemerker i Norge og Norden. De ble i 2015 kjøpt av det engelske Blatchford-konsernet og er dermed en del av en internasjonal gruppering. Ortopro har 12 ansatte i Norge og Sverige, med hovedkontor på Midtun.

Ortopro AS og B2B i Nordic Arena
Nå forstår jeg at dere er så uendelig mye mer enn proteser. Hvordan vil du si at Nordic Arena kan være med på å sette dere på kartet?
-NA er et unikt nettverk med bedrifter som ønsker å ta vare på sine medlemmer. I tillegg byr de på seg selv og vil gjerne gjøre hverandre gode. Vi ønsker å nå ut til bedriftsmarkedet, og da er dette midt i blinken, sier han. Vi vet vi har gode produkter som kan forebygge sykefravær og gjøre hverdagen bedre. Hvis du allerede har blitt dårlig, så kan vi få deg raskere tilbake i drift igjen.
-Vi kommer gjerne på besøk til den enkelte bedrift for fotanalyse og såletilpassing, eller diskuterer nærmere ulike belastningsproblemer som finnes på de forskjellige arbeidsplasser, avslutter han

 

 

Les også

Lansert høstens program
27.06.2021

Lansert høstens program

Høstens program ble i dag lansert, og en rekke kjente arrangementer er på plass i nettverket. Det blir en tett og travel høst for medlemmene, men også endelig en mer normal situasjon for treff og relasjonsbygging. 

Les mer
Nytt fjes i nettverket
21.06.2021

Nytt fjes i nettverket

Unni Thorbjørnsen kom susende inn i nettverket i forrige uke, og blir sammen med Katrine Tordal Amundsen et herlig radarpar som skal ivareta Scandic i nettverket videre. 

Les mer