God kaffe skal alle ha - krise eller ikke

God kaffe skal alle ha - krise eller ikke

31. mars 2020

Tekst/Foto: Trine Spord, Mana Communications AS

Skal du overleve krisetider, må du ta vare på nettverket ditt. Hjelpe dem, slik at de hjelper deg. Et godt eksempel på dette finner vi hos de tre nettverksmedlemmene Poladrikk, Kreditorforeningen og Mana Communications AS. Gode venner og bedrifter hjelper hverandre selv om det er Corona-krise

Coronaviruset Covid-19 herjer fortsatt verden over, og både bedrifter, privatpersoner og olje- og finansmarkedet holder pusten mens man venter på svar om hvilke følger og konsekvenser viruset etterlater seg. Det var nettopp midt i krisetiden, i en stengt og folketom by, at Steffen Reigstad i Polardrikk og Cato Finsås i Kreditorforeningen Vest, satte seg ned for å se på om det fantes noen muligheter for forretning.

Stå sammen i vanskelige tider

Selskapene kjenner hverandre godt gjennom mangeårig medlemsskap i nettverket Nordic Arena, og derfor blir samtalene både ærlige og tillitsfulle. -Det er nå det er viktig med nettverk og handel med hverandre, sier Steffen Reigstad. Vi snakket om hvordan vi kunne stå sammen i denne tiden. Og så viste det seg at Kreditorforeningen trengte kaffemaskin til sine lokaler i Kronstadparken og like godt kunne bestille denne nå. -Siden vi er opptatt av å handle med hverandre og hjelpe hvarandre til vanlig, tenkte vi at nå er tiden for å vise at dette også gjelder i vanskelige tider, sier Cato Finsås. Mange sliter, og da blir det viktig å opprettholde kundekontakten og skape gjensidig butikk.

Begge veier 

Polardrikk har også tegnet avtale med Kreditorforeningen. Det kan komme godt med i disse tider å ha dyktige kreditorer på sin side. Foruten det faktum at Kreditorforeningen har en god integrasjonsløsning i UniMicro, er det til syvende og sist at man hjelper hverandre som som veier tyngst. I denne prosessen tenkte de aktivt på hvem andre i Nordic Arena som kunne være med å bidra, og som kunne trenge en bestilling. -Vi så at Line Charlotte Johnsen Rolfsnes i Mana Communication AS postet på gruppen at de trengte bestillinger, så da kontaktet vi henne og ba de skrive en sak om samarbeidet, sier Steffen. Artikkelen er postet på hjemmesidene til både Polardrikk og Kreditorforeningen, samt sosiale medier.

Betalingsløsninger og tillit

Mange bransjer er spesielt utsatt under korona epidimien. Inkasso-selskapene derimot, må vel anses som sikre ordre mottakere om dagen. Likevel tror ikke Cato Finsås på at det blir noen inntektsfest i bransjen. -Vi kreditorer er opptatt av å finne gode betalingsløsninger. Vi oppfordrer kundene våre til å handle med hverandre samtidig som man gir hverandr elitt slack nå. Vis tillit til hverandre. Det kommer en tid etter krisen også hvor man skal fortsette og handle med hverandre. Da er det godt å ha behandlet hverandre med respekt i, for noen, en svært vanskelig tid, avslutter han

 

Les også

Lansert høstens program
27.06.2021

Lansert høstens program

Høstens program ble i dag lansert, og en rekke kjente arrangementer er på plass i nettverket. Det blir en tett og travel høst for medlemmene, men også endelig en mer normal situasjon for treff og relasjonsbygging. 

Les mer
Nytt fjes i nettverket
21.06.2021

Nytt fjes i nettverket

Unni Thorbjørnsen kom susende inn i nettverket i forrige uke, og blir sammen med Katrine Tordal Amundsen et herlig radarpar som skal ivareta Scandic i nettverket videre. 

Les mer