Abacus flytter din bedrift ut i skyen

Abacus flytter din bedrift ut i skyen

11. august 2020

Tekst/Foto: Linnbjørg Laastad/Trine Spord/ Abacus

Marita Langhol er en av fire partnere i Abacus IT og er også avdelingsleder på Bergenskontoret. Hun har vært med siden «fødselen» og er kjent som en kunnskapsrik, travel og skravlesyk nordlending. I tillegg er hun høyt verdsatt som leder, en som tar godt vare på både enkeltpersoner og arbeidsmiljøet på kontoret.

Abacus IT har gjennom en årrekke levert solide resultater, og covid-19 perioden er intet unntak. Vi tok en prat med menneskene bak tallene for å høre litt mer om hvem og hva Abacus er og hvordan de jobber for å utvikle seg. Marita Langhol er en dyktig og trofast bidragsyter i nettverket.

-Vi kjenner jo mange godt til deg, men kan du ikke fortelle litt om Abacus IT. Hvem er dere?

Mange kjenner oss som én av Norges ledende leverandører av programvare fra Visma. Men vi er så mye mer enn det. Vi er et konsulenthus bestående av 60 dyktige IT-nerder, som brenner for å gjøre Norge mer digitalt og fremoverlent. Ja, vi levere IT-løsninger innen økonomi, logistikk, Lønn/HR, IT, Drift og CRM, med merker som Visma og Microsoft i kofferten. Men aller mest leverer vi kompetanse. Vi hjelper din bedrift å jobbe smartere og mer effektivt – i skyen.

-Og hvordan startet eventyret?

Historien startet i 2002. Håkon Hansen (fra Abacon Økonomi) startet opp Viscon AS i Oslo, og jeg startet i Bergen sammen med en kollega. Vi hadde et kjempestort kontorlokale, men ingen kunder. Det var så stusselig å sitte på hvert sitt kontor, at vi endte med å flytte sammen på det minste kontoret. Så var det bare å jakte kunder.

Vi vokste jevnt og trutt, hadde etter hvert 8 ansatte og omsatte i 2015 for 10 millioner. Vi slo oss da sammen med Abacus IT, en Visma forhandler fra Son, og fikk 20 nye kollegaer. I 2018 kjøpte vi opp Teneo Data. 7 nye lokasjoner med totalt 30 mennesker, og en annen driftskultur skulle flettes sammen med Abacus-gjengen. I tillegg gikk vi gått fra å levere Visma-tjenester til også å jobbe med IT-drift, IT-sikkerhet, hardware og ny programvare som blant annet Microsoft.

-Hvordan har denne prosessen gått?

Det har vært en utrolig spennende prosess. Det har kostet blod, svette og tårer, men vi står igjen som en sterk aktør i markedet. Vi har bygget en organisasjon som er godt rustet for fremtiden. Vi leverer nå et spekter av tjenester og har vokst til å bli en totalleverandør av IT-tjenester. De tjenestene vi selv ikke leverer, har vi gode samarbeidspartnere på.

-Hvordan kommer dette kundene til gode?

Vi ser at flere av dem som kommer til oss har mange ulike systemer som ikke snakker sammen. Dette fører til mye manuell jobbing, dobbeltarbeid og stor ressursbruk. Gjennom å digitalisere bedriftene, benytte skytjenester, lage integrasjoner og kutte ut manuelt arbeid, spares masse tid og penger. Og feilkilder elimineres. I tillegg har vi mange lokasjoner, noe som gir en lokal nærhet til kundene våre.

-Dere går ikke litt imot eget budskap om digitalisering ved å øke antall lokasjoner?

Jo, det kan du nok si at vi gjør, men vi ser at nettopp vår lokale nærhet fremdeles er viktig for mange kunder. Det gjør at vi kjenner lokalmarkedet, vi kan bygge nettverk og skape relasjoner. Man skal heller ikke undervurdere effekten av å fysisk møtes. Dette gir oss et konkurransefortrinn i flere situasjoner hvor vi møter mer sentraliserte aktører.

-Hvor er Abacus IT i 2023?

Det er selvsagt vanskelig å spå fremtiden, men jeg tror at vi fortsatt har mange av de samme leverandørene og samarbeidspartnerne som vi har i dag. På tross av dette så er jeg sikker på at vi utvikler oss enda mer mot å være et «konsulentvarehus» med enda flere dyktige forretningsrådgivere.

Abacus IT skal fortsatt gi kunden de rådene som vi mener er best for kunden og deres bransje. Vi skal fortsette å ha fokus på sikkerhet og vi skal bistå våre kunder med trygge reiser ut i skyen, ikke bare innenfor finans, logistikk og HR, men også innenfor drift og IT.

Jeg gleder meg til fortsatt å ha et nært samarbeid med kunder, leverandører og samarbeidspartnere i mange år fremover. Ikke minst så gleder jeg meg til fortsatt å være en del av Nordic Arena Bergen, et nettverk som vi har deltatt i siden den spede begynnelse i 2011, avslutter hun

Les også

Lansert høstens program
27.06.2021

Lansert høstens program

Høstens program ble i dag lansert, og en rekke kjente arrangementer er på plass i nettverket. Det blir en tett og travel høst for medlemmene, men også endelig en mer normal situasjon for treff og relasjonsbygging. 

Les mer
Nytt fjes i nettverket
21.06.2021

Nytt fjes i nettverket

Unni Thorbjørnsen kom susende inn i nettverket i forrige uke, og blir sammen med Katrine Tordal Amundsen et herlig radarpar som skal ivareta Scandic i nettverket videre. 

Les mer