Smia Fiskerestaurant

Vi serverer god norsk mat. Inspirasjonen er hentet fra mors og bestemors kjøkken

Før byens første skipsverft, Nerkrana, ble anlagt her i 1786 var bygningen mindre og ble brukt som naust. I området var det flere "jekteoppsett" der fartøyene ble satt på land utenom sesongen.

I 1787 ble huset flyttet inn fra sjøen og det ble startet smiedrift i huset. Denne virksomheten varte i akkurat 200 år fram til 1987. Restauranten i bygget ble åpna i 1994.

Tømmerveggene er de originale, der en kan se en masse hull. De er blitt til ved at smeden har utprøvd skarpheten i navarer (bor) han har laget. Selve smia (essa) er også gammel og nennsomt restaurert.


Stian Røsand

STIAN RØSAND

Daglig Leder

post@smia.no

+47 917 33 244

Olav Kåre Jørgensen

OLAV KÅRE JØRGENSEN

post@smia.no

+47 469 71 040