Delingsøkonomien inntar leiemarkedet for fullt

Delingsøkonomien inntar leiemarkedet for fullt

12. februar 2020

Securitas hadde krav til en grønnere hverdag da de valgte nytt hovedkvarter. Valget falt ned på den nytenkende Kronstadparken. 

Tekst og foto: Ove Sjøstrøm, Cox Kommunikasjon

Securitas på Vestlandet er på flyttefot fra Storetveit til Kronstadparken på Danmarks plass.

– To av kravene våre var ladestasjoner for el-bilene våre og mer effektiv arealbruk. Vi er en grønn bedrift og ønsker et så lite miljøfotavtrykk som mulig, sier avdelingssjefen i Securitas på Vestlandet, Reidun Helle.

– Midt i blinken for oss
Det 13 000 kvadratmeter store kontorbygget Vinkelen er det fjerde og største bygget Bara Eiendom står bak i Kronstadparken.

De første leietakerne flyttet inn i det nye bygget i fjor høst. Totalt vil 400 medarbeidere fra ulike virksomheter ha sitt daglige virke i Vinkelen innen sommeren. Securitas ser frem til å flytte fra Storetveit og inn i nye og moderne lokaler.

– Storetveit er et naturskjønt område, men passer nok best for boligformål. Det ble litt kronglete å komme seg til og fra for alle våre ansatte, sier Helle og legger til:

– Kronstadparken er midt i blinken for oss. Det nye kontorbygget ligger i et trafikknutepunkt, med både buss og bybanestopp på Danmarks plass. Dessuten oppfyller bygget kravene våre som en langsiktig leietaker.

– Hva la dere vekt på i jakten på nytt hovedkvarter?

– Først og fremst funksjonalitet og at arealene våre ble utnyttet maksimalt. Dessuten var det viktig for oss at fasilitetene utenfor kontordøren var gode nok. Vi må ha tilgang til både møterom, spisested og et auditorium når vi har behov for det.

DELER MED HVERANDRE: Bara Eiendom setter delingsøkonomi og det grønne skiftet høyt på dagsorden når de utformer nye kontorbygg. Det har de også gjort med det foreløpig siste og største bygget i Kronstadparken, Vinkelen.

Byttet ut kantine med restaurant
I april skal etter planen alle medarbeiderne fra Securitas være på plass i Kronstadparken. Det er markeds- og utleiesjef i Bara eiendom, Kristin Steinsland, som ønsker de nye leietakerne velkommen.

Hun viser vei inn i den flotte husrestauranten i byggets første etasje, som er døpt Veveriet. Søtt+Salt står for den daglige driften av restauranten, i tillegg til det andre spisestedet i Kronstadparken som er døpt Gartneriet. 

– Vi gikk ikke for vanlig kantinedrift, men restaurantstandard. Vi la listen høyt allerede på planleggingsstadiet. Det er viktig at leietakerne våre trives, sier Steinsland og peker på det flotte interiøret. Her har både utsmykningen av tak og vegger funnet inspirasjon i industrivirksomheten som lå her før området ble omregulert til bolig- og kontorbygg.

– Interiøret er inspirert av lisse- og snorproduksjonen i Trengereid Fabrikker som holdt hus her frem til 1999. Det var viktig for oss ikke å glemme historien når vi bygger nytt på dette området, sier hun og slår fast:

– Vi er veldig stolte over det vi har fått til i Kronstadparken så langt.

Kutter kraftig i areal
Bara Eiendom har satt delingsøkonomi og det grønne skiftet høyt på dagsorden når de utformer nye kontorbygg.

– Det er ikke bare et enda sterkere krav fra nye leietakerne, men vi synes det er både utfordrende og lærerikt å legge til rette for en grønnere drift i våre kontor- og næringsbygg.

I Vinkelen tilbys både sykkelparkering, elbillading og deling av kontorfasiliteter. Securitas-sjefen på Vestlandet har sans for delingsøkonomi som en del av utleiekonseptet.

– I bygget vårt på Storetveit står mye av arealene ubrukte i løpet av et døgn. I Kronstadparken går vi ned i størrelse med 1500 kvadratmeter, men uten at det går utover driften. Vi deler på fellesarealene med naboene våre, og booker det vi trenger ved behov.

Utleiesjef Steinsland nikker samtykkende til det hun hører og skyter inn: 

– Kort fortalt deler leietakerne seg frem til en grønnere hverdag. Dette er en trend som bare vil forsterkes i årene fremover. Delingsøkonomi fører til mer effektiv bruk av bygningene og dermed mindre energibruk. 

Har funnet en aktør de kan stole på                            
Bara Eiendom er ikke bare en utleier, men har også vært en god rådgiver på veien for Securitas. 

– Vi vurderte flere aktører før vi falt ned på Bara Eiendom og Kronstadparken, sier Helle og trekker fram det som gjorde utslaget for valg av samarbeidspartner i flytteprosessen fra Storetveit til nytt hovedkvarter i Kronstadparken:

– Det beste med Kristin og Bara Eiendom er at de er profesjonelle. Det merket vi godt da de spurte oss om vi virkelig trenger alt vi hadde satt opp på ønskelisten. Da følte vi at vi hadde funnet en aktør vi kunne stole på, og som ikke var ute etter å overselge noe.

– Hvordan ble dere kjent med hverandre?

– Bara Eiendom en kunde av oss, men vi kjenner hverandre fra Nordic Arena Bergen, sier hun og understreker:

– Nordic Arena er ikke noe salgsarena for oss, men et sted vi danner nyttige nettverk. Møteplassen gir oss både ansikter vi kan forholde oss til, og ofte også svar på det vi lurer på. Denne gangen ble jo det samarbeid basert på tilliten man skaper her.

Les også

Cox har nå blitt APRIIL
02.06.2020

Cox har nå blitt APRIIL

Tekst/Foto: Trine Spord/Apriil AS

Nå samles seks av selskapene i Media Bergen AS paraplyen til én aktør med hovedkontor i Bergen. Apriil AS blir navnet som har nasjonale ambisjoner. Allerede nå er de det største kommunikasjonsselskapet av sitt slag utenfor Oslo

 

Les mer
Ortopro - for lavere sykefravær og økt livskvalitet
30.04.2020

Ortopro - for lavere sykefravær og økt livskvalitet

Visste du at foten din, eller fotsålen din, er av enorm betydning for resten av kroppens ve og vel? Eller at man ved enkle grep kan redusere sykefraværet ved å forhindre belastningsskader med hjelpemidler tilpasset brukerens fysiologi og anatomi?

 

Les mer