Medlemstur til Praha

Medlemstur til Praha

onsdag 7. juni 2023

7-9. Juni er det klart for medlemstur til vakre Praha. Vi reiser tidlig på onsdag og får 2 hele dager i en av de vakreste små storbyene i verden. 

Byen

Vakre Praha ligger ganske nøyaktig midt i kontinental-Europa og har et behagelig klima fra vår til høst. Byen har rundt 1,2 millioner innbyggere og en historie som strekker seg tilbake til 800-tallet.

Selv om Praha er en stor by, er selve sentrum kompakt, og du bruker ikke lang tid på å bli kjent. Grovt sett kan man dele Praha sentrum inn i fire deler:
Gamlebyen (Stare Mesto), Det jødiske kvartalet (Josefov), Lillebyen (Mala Strana) og Nybyen (Nove Mesto)

Gamlebytorget i Gamlebyen er utvilsomt byens hjerte, og har den berømte astronomiske klokken. Dette mekaniske underverket fra rundt 1410 viser ikke bare tiden, men også solens, månens og planetenes posisjoner.

Mellom Gamlebyen og Vlatavaelven i nord ligger Det jødiske kvartalet. Det har en fascinerende historie som strekker seg tilbake til 1200-tallet, da alle byens jøder ble forvist fra sine hus og beordret til å bosette seg her. Bygningene er blant de best bevarte jødiske monumenter i Europa.

På vestsiden av elven ligger Mala Strana, eller Lillebyen, som har en historie som strekker seg lenger tilbake enn Gamlebyens. En vakker bydel med trange brosteinsgater rundt et barokktorg, små butikker, kirker og øl-stuer, flere restauranter med flott utsikt mot elva, Karlsbroen og Gamlebyen.

Nybyen eller Nove Mesto med sin hovedgate Vaclavska Namesti, er et området som ligger sør for Gamlebyen. Her finner du shoppingsentre, luksushoteller, fortausrestauranter og utesteder. Vær oppmerksom på at en forfriskning her koster mange ganger mer enn i sidegatene der lokalbefolkningen frekventerer.

Hotellet

K+K Hotel Central er et 4-stjerners hotell i hjertet av Praha, bare noen meter fra Kruttårnet, 700 meter fra gamlebytorget og 1,3 km unna Karlsbroen og er fortryllende med sin unike art deco-arkitektur.

Hotellet tilbyr:
Døgnåpen resepsjonen
Gratis Wi-Fi
Rom med klimaanlegg, TV, te- og/eller kaffekoker, hårføner Treningssenter, badstue og massasje
Bar & Bistro
Frokostbuffé fra 07:00 til 10:30.

Les også

Nettverksmøte med Alex Rosen
14.02.2024

Nettverksmøte med Alex Rosen

Nettverksåret 2024 kom godt i gang på Jektefartsmuseet med godt oppmøte og en Alex Rosen i storform

Les mer
Medlemstur til Praha
07.06.2023

Medlemstur til Praha

7-9. Juni er det klart for medlemstur til vakre Praha. Vi reiser tidlig på onsdag og får 2 hele dager i en av de vakreste små storbyene i verden. 

Les mer